Yg ni salut nestum sbb x ckup serbuk roti...:-p |
Ni guna serbuk roti.. |
BISKUT ALMOND SNOW
BAHAN :
(A)
200 gm mentega
100gm gula halus
1s/b shortening
1 biji kuning telur
1s/t esen
(B)
220gm tepung gandum
70gm tepung ubi
50gm nestum (kisar)
40gm badam kisar
1s/b coffemate (xltk pun xpe)
HIASAN:
Coklat masakan
Serbuk roti
Cara:
1. Pukul mentega, gula dan shortening sehingga sebati. Masukkan esen dan kuning telur. Gaulkan rata.
2. Satukan kesemua bahan B dan masukkan ke dalam adunan A tetapi sedikit demi sedikit dan ratakan.
3. Uli dan canai doh. Kemudian terapkan.
4. Bakar pada suhu 175'C selama 20 minit/ hingga masak
5. Setelah sejuk, celupkan ke dalam coklat masakan. Selepas itu, golekkan pula ke dalam serbuk roti putih
2. Satukan kesemua bahan B dan masukkan ke dalam adunan A tetapi sedikit demi sedikit dan ratakan.
3. Uli dan canai doh. Kemudian terapkan.
4. Bakar pada suhu 175'C selama 20 minit/ hingga masak
5. Setelah sejuk, celupkan ke dalam coklat masakan. Selepas itu, golekkan pula ke dalam serbuk roti putih
No comments:
Post a Comment